Леа Сейду

Википедия дан
Jump to navigation Jump to search

Леа Сейду — (фр. Léa Seydoux, французча Леа Седу) - француз кино актрисасы жана модели.


Өмүр баяны[оңдоо | булагын оңдоо]

Франциядагы эң таасирдүү үй-бүлөлөрдүн биринде - кинобизнесмен Анри Сейду  (fr. ) жана актриса Валери Шлюмбергер. Анын чоң атасы Жером Сейду  (fr. ) - француз актёру жана француз кинокомпаниясынын төрагасы Pathé ; жана актрисанын чоң агасы Николя Сейду  (fr. ), дагы бир алдыңкы киностудия Гаумонду башкарат. Үй-бүлөнүн досторуна Мик Джаггер, Кристиан Лубутин, көптөгөн саясатчылар жана бизнесмендер кирет. Сейду үч жашка чыкканда, анын ата-энеси ажырашып кетишкен. Атам Парижде жашачу, апам Сенегалга көчүп келип, зордук-зомбулукка кабылган аялдарга жардам берүү борборун ачкан. Актрисанын бир карындашы бар - Камилла Сейду, ал дагы кинодо иштейт, бирок стилист жана үч жарым эжеси (эжелер же агалар - белгисиз). 7 жашында Леа Париждеги жеке мектепке барып, ал жерде театр студиясында сабак алган, сабактар ага кыйынчылык менен берилген. 14 жашынан баштап актриса паникадан жана клаустрофобиядан жапа чеккен, ал көп адамдардан, жабык мейкиндиктен коркчу. Бир убакта жиндилик ага ушунчалык жакындап калгандыктан, Сейду транспорт каражаттарын, метролорду, учактарды ж.б. Аны менен Франциядагы эң мыкты психологдор иштешкен. Актрисанын өзүнүн айтымында, Лиа окуган мектептин директору Жан-Бернан Фетусси  (fr. ), кимге ал ушул күнгө чейин ыраазы болуп, ал окуткан театр курстарынын аркасында комплекстерден, коркуудан арылууга жардам берген. Леа денесинен уялбай, актриса болууну чечти. Мектептен кийин көп өтпөй Сейду театр институтуна кирди.

Карьера[оңдоо | булагын оңдоо]

2005-жылы ал француз ырчысы Рафаэлдин ыр тасмасына тартылган . Андан кийин 2006- жылы " Айымдар өйдөдө: Француз өбүүсү”.

2009-жылы ал Квентин Тарантинонун "Уятсыз ублюдки " тасмасында кичинекей роль ойнойт.

Ошол эле жылы ал "Сулуу анжир дарагы" тасмасында Жунинин ролу үчүн " Эң келечектүү актриса" номинациясында Сезар

2010-жылы ал Ридли Скотттун режиссёру болгон Робин Гуд тасмасында Ангулемдик Изабелланы ойногон. Ошол эле жылы ал режиссёр Вуди Аллен тарткан " Парижде түн жарымы " тасмасында кичинекей роль ойногон. 2011-жылы Лия " Миссия мүмкүн эмес: Фантом Протоколу " тасмасында роль жараткан.

Жылы 2013, актриса Адел менен белгиленген жашоо, Abdellatif Муса аркылуу буйругандай, ал татыктуу болгон, Палме d'Or -жылы Канн . Кийинки жылы Леа "Сулуулук жана жырткыч " жомок тасмасында башкы каарман Белленин ролун ойногон.

2015-жылы актриса бир эле учурда үч тасмада ойногон: " Омар ", " Кыздын күндөлүгү" жана Ли жаңы Бонд кызынын ролун ойногон "007: Спектр " тасмасында. Ал акыркы жолу 2021-жылы " Өлүүгө убакыт жок " тасмасында роль жараткан.

-Жылы 2016-жылга, актриса канадалык French тасмасын Suzanne катары белгиленген дүйнөлүк Бул жөн эле акыр болот Савье Долан тарабынан башкарылат .

Сейду дүйнөнүн алдыңкы фотосүрөтчүлөрү, анын ичинде Стивен Мейсел, Марио Сорренти, Эллен фон Унверт жана Жан-Батист Мондино сыяктуу журналдар үчүн модель катары тартылган: Vogue, L'Officiel, Another Magazine, Numero. 2011-жылы ал Candy Prada атырынын жүзү болгон (англ. Prada Candy ) тартып Prada, ал эми 2012-жылдан бери зергер "Prada Resort 2012" жаңы линиясын тартуулайт.

Лиа өзүнүн карьерасы боюнча " Vogue ", " L'Officiel ", " Esquire ", "Another Magazine", " Numero " жана башка журналдардын мукабаларын кооздоп келген. 2015-жылы актриса "Maxim" эркектер журналынын жүзү болгон.

Ал Kojima ProductionsDeath Stranding оюнундагы каармандардын бирин ойногон.

Жеке жашоосу[оңдоо | булагын оңдоо]

2015-жылдан бери Ли Андре Мейер менен сүйлөшүп жүргөн. Жубайлардын уулу бар - Жорж Мейер (18.01.2017 туулган).

Фильмография[оңдоо | булагын оңдоо]

Жылы Кыргызча аталышы Түпнуска аталышы Каармандык ролу
2006 т Калып:Не переведено 3 Mes copines Аврора
2007 т Калып:Не переведено 3 Une vieille maîtresse Оливия
2007 т Калып:Не переведено 3 13 French Street Дженни
2008 т Калып:Не переведено 3 De la guerre Мари
2008 т Праздники Клеманс Les vacances de Clémence Джеки
2008 т Калып:Не переведено 3 Des poupées et des anges Жизель
2008 т Прекрасная смоковница La Belle Personne Жуни
2009 т Лурд Lourdes Мари
2009 т Бесславные ублюдки Inglourious Basterds Шарлотта ЛаПадит
2009 т Строго на юг Plein sud Леа
2010 т Робин Гуд Robin Hood принцесса Изабелла Ангулемская
2010 т Калып:Не переведено 3 Petit tailleur Мари-Жюли
2010 т Калып:Не переведено 3 Sans laisser de traces Флёр
2010 т Калып:Не переведено 3 Belle Épine Пруденс Фридман
2010 т Лиссабонские тайны Mistérios de Lisboa Бланш де Монфор
2011 т Калып:Не переведено 3 Le roman de ma femme Ева
2011 т Время не стоит на месте Time Doesn't Stand Still Эль
2011 т Полночь в Париже Midnight in Paris продавщица Габриэль
2011 т Миссия невыполнима: Протокол Фантом Mission: Impossible — Ghost Protocol Сабин Моро
2012 т Калып:Не переведено 3 L'Enfant d'en haut Луиза
2012 т Прощай, моя королева Les adieux à la reine Сидони
2013 т Жизнь Адель La Vie d'Adèle Эмма
2013 т Гранд Централ. Любовь на атомы Grand Central Кароль
2014 т Отель «Гранд Будапешт» The Grand Budapest Hotel Клотильда
2014 т Сен-Лоран. Стиль — это я Saint Laurent Калып:Не переведено 3
2014 т Красавица и чудовище La belle & la bête Белль
2015 т Лобстер The Lobster предводитель одиночек
2015 т 007: Спектр Spectre Мадлен Суонн
2015 т Дневник горничной Journal d'une femme de chambre Селестина
2016 т Это всего лишь конец света Juste la fin du monde Сюзанна
2018 т Зои Zoe Зои
2018 т Курск Kursk Таня Каленкова
2021 т Французский вестник The French Dispatch Симона
2021 т Не время умирать No Time to Die Мадлен Суонн
2021 т Суперзвезда France Франс де Мер
2021 т История моей жены The Story of My Wife Лиззи