Натали (ырчы)

Wikipedia дан
Jump to navigation Jump to search
Калып:Каталар Орусча сөздөр которулбай калган учурлар бар. Аягына чейин которулушу керек.
Натали
Наталья Анатольевна Миняева
Певица Натали (Наталья Рудина).png
Негизги маалымат
Төрөлгөндөгү ысымы

Наталья Анатольевна Миняева

Туулган датасы

31 -март 1974(1974-03-31) (45 жаш)

Туулган жери

Дзержинск, Горьковская область, РСФСР, СССР

Өлкө

СССР желеги СССР
Flag of Russia.svg Орусия

Кесиптери

ырчы, Компазитор

Ырчылык үнү

сопрано

Жанрлары

эстрада, фолк

Активдүү жылдары

1990 — азыркы убакыт

Кызматташтык

Николай Басков, MC Doni

Сыйлыктары

Золотой граммофон (2013, 2014)

Натали́ (нукура ысымы — Наталья Анатольевна Рудина, турмушка чыга элеке чейин. Миняева; 1974 - жылы 31 мартта (Дзержинск Орусияда) төрөлгөн— эстрада ырчысы , ырлардын автору

Биография[оңдоо | булагын оңдоо]

31 - март 1974 - жылы, Орусиялык ырчы Натали Орусиянын Нижегородск облусунун Дзержинск шаарында төрөлгөн. Толук аты-жөнү – Наталья Анатольевна Миняева (Рудина). Репертуарындагы ырлары. ( «Деңизден соккон жел», «Алгачкы сүйүү»,«Сүйүп калба»,«Оо, Кудай, кандай гана мырза!». жана башкалар.) Наташа орто мектепти аяктаган соң апасынын кеңеши менен педагогикалык училищеге тапшырып, мугалимдик кесипке ээ болот. Бир канча жыл башталгыч класстарга сабак берип, агартуучулук менен алпурушуп жүрүп, акыры ырчы болуу тилеги тынч койбойт. Анткени окуучулук кезде "ырчы болом" - деп апасынын жанын койбой, музыкалык мектепти аяктаган да жайы бар эле. 1991-жылы жергиликтүү "Шоколадный бар", андан соң "Поп галактика" аттуу топтордо ырчылыкты аркалай баштайт. Өзү ыр жазып, обон жаратып, канчалык аракет кылбасын, топтун курамындагылардын көлөкөсүнөн чыга албай коёт. Атактуулукту жалгыз багынткысы келген ал жеке ырчы болом деп Москвага жол тартат. Бир топ жылдан кийин гана Натали - деген ат менен Москванын сахналарын багынта баштаган. Анын атын далайга тааныткан чыгарма «Деңизден соккон жел» - деген ыры болгон. Дал ушул чыгарма 90-жылдардагы хит ырлардын катарын толуктап, музыкалык чарттардын сап башында көпкө кармалган.

Дискография[оңдоо | булагын оңдоо]

Студиялык альбомдору
  • 1990 — «Супербой» (группа «Поп-Галактика» менен)
  • 1991 — «Звёздный Дождь» (группа «Поп-Галактика» менен )
  • 1994 — «Русалочка»
  • 1996 — «Снежная роза»
  • 1998 — «Ветер с моря»
  • 1999 — «Считалочка»
  • 2000 — «Первая любовь»
  • 2001 — «Красавица — не красавица» (ремикс альбому)
  • 2002 — «Не влюбляйся»
  • 2004 — «Всё, что мне надо»
  • 2009 — «Семнадцать мгновений любви»[1]
  • 2014 — «Шахерезада»
Синглы
  • 1995 — «Розовый рассвет»
  • 1996 — «Снежная роза»
  • 1996 — «Звезда по имени Солнце» (кавер-ырдын версиясы Виктор Цой)
  • 1997 — «Ветер с моря дул»
  • 1998 — «Облака»
  • 1999 — «Не стерпелось, не слюбилось»
  • 1999 — «Считалочка»
  • 2000 — «Черепашка»
  • 2000 — «Первая любовь»
  • 2001 — «Часто-часто»
  • 2002 — «Конфетка»
  • 2002 — «Мир без тебя»
  • 2003 — «Море цвета джинсов»
  • 2003 — «Всё, что мне надо»
  • 2004 — «Вот как»
  • 2006 — «Ветер с моря дул (Remake)» (2006 жылдагы версиясы)
  • 2012 — «О Боже, какой мужчина!»
  • 2013 — «Николай» (Дуэт Николай Басков менен)
  • 2014 — «Шахерезада»
  • 2014 — «Платье на бретелях»
  • 2014 — «Давай со мной за звёздами»
  • 2014 — «Ветер с моря дул» (версия 2014 года)
  • 2014 — «Вишня» (MP3 Play)
  • 2014 — «Новогодняя»
  • 2015 — «Ты такой» (дуэт MC Doni менен)
  • 2015 — «Володя»
Жыйнагы
  • 1998 — «Провинциальная девчонка»
  • 2002 — «The Best: Лучшие хиты»
  • 2003 — «Гармония»
  • 2004 — «Я люблю тебя: новое и лучшее»

Видеография[оңдоо | булагын оңдоо]

жыл Клип Режиссёр Альбом
1996 «Снежная роза» Григорий Константинопольский «Снежная роза»
1996 «Звезда по имени Солнце» Игорь Зайцев «Ветер с моря»
1997 «Ветер с моря дул» Игорь Зайцев «Ветер с моря»
1998 «Облака» Игорь Зайцев «Считалочка»
1999 «Не стерпелось, не слюбилось» Игорь Зайцев «Считалочка»
1999 «Считалочка» Игорь Зайцев «Считалочка»
2000 «Черепашка» Игорь Зайцев «Первая любовь»
2000 «Первая любовь» Игорь Зайцев «Первая любовь»
2001 «Часто-Часто» Игорь Зайцев «Красавица — не красавица»
2002 «Конфетка» Сергей Антонов «Не влюбляйся»
2002 «Мир без тебя» Георгий Тоидзе «Не влюбляйся»
2003 «Море цвета джинсов» Игорь Зайцев «Всё, что мне надо»
2003 «Всё, что мне надо» Игорь Зайцев «Всё, что мне надо»
2004 «Вот как» Игорь Зайцев «Всё, что мне надо»
2006 «Ветер с моря дул (Remake)» (2006 жылдагы версиясы) Альберт Хамитов «Семнадцать мгновений любви»
2013 «О Боже, какой мужчина!» Мария Скобелева «Шахерезада»
2013 «Николай» (Дуэт Николай Басков менен) Сергей Ткаченко «Шахерезада»
2014 «Шахерезада» Мария Скобелева «Шахерезада»
2014 «Платье на бретелях» Мария Скобелева «Шахерезада»
2014 «Новогодняя» Мария Скобелева «Шахерезада»
2015 «Ты такой» (Дуэт MC Doni менен) Рустам Романов TBA
2015 «Володя» TBA

Сыйлыктары жана номинациялары[оңдоо | булагын оңдоо]

Жыл Сыйлык Номинированная жумуш Категория Жыйынтык
2013 Премия RU.TV ыр «О Боже, какой мужчина» кээде алар кайрылат[2] Жеңиш
Золотой граммофон ыр «О Боже, какой мужчина» жылдын мыкты ыры Жеңиш
Красная звезда ыр «О Боже, какой мужчина» жылдын 20 мыкты ыры Жеңиш
Реальная премия MusicBox ыр «О Боже, какой мужчина» Номинация 100 % GOLD Жеңиш
2014 Премия RU.TV ыр «Николай» Мыкты видеоклип Жеңиш
Золотой граммофон ыр «Николай» жылдын мыкты ыры Жеңиш
Лауреат жана конкрустун ар дайымкы катышуучусу «Жылдын ыры ».
  • Ветер с моря дул, 1998
  • Облака, 1999

Шилтемелер[оңдоо | булагын оңдоо]

  • Дискография // Официальный сайт актрисы и певицы Натали «nataliru.ru» Калып:V
  • Гуру Кен. III Премия Ru.TV: поцелуй Киркорова с Басковым и другие странности. // Сайт «NEWSmuz.com» (26 май 2013).