Родович, Марыля

Wikipedia дан
Jump to navigation Jump to search

Марыля Родо́вич (полякча Maryla Rodowicz, өз аты — Марья «Марыля» Антонина Родович – заманбап поляк поп-ырчы айымы.

Марыля Родович, 2007-ж.

Кыскача өмүр таржымакалы[оңдоо | булагын оңдоо]

Марыля Антонина Родович айым 1945-жылы 8-декабрда Полшанын Зелёна Гура жергесинде туулган. 1960-жылдардын ортосунан тартып ырчы өнөрпоз болду. 1970-80-жылдары мурдагы СССРди көп кыдырган. Кыргызстандын ордо шаары Бишкекке да келип, спорт сарайында чоң концерт берген. Маркум Владимир Высоцкийдин “Алымсынбаган аргымактар” (“Кони привередливые”) деген ырын аткарганда зал көпкө чейин кол чапкан. 1986-жылы турмушка чыккан. Үч баласы бар.

Чыгармачылыгы[оңдоо | булагын оңдоо]

Марыля Родович 2007-жылы Варшава шаарындагы концерти маалында.

Родович айым 2000ден ашуун ыр аткарган. 20дан ашуун албомун чыгарган.

Поляк тилинен башка англис, чех, немис, орус тилдеринде ырдаган.

Анын сатылган албомдору 15 миллион нускадан ашты.

Родовичтин ырлары азыр да поляк калкынын сүймөнчүгү.

Дискография[оңдоо | булагын оңдоо]

  • 1970 — Żyj mój świecie (Muza)
  • 1972 — Wyznanie (Pronit)
  • 1972 — Maryla Rodowiczova (Supraphon)
  • 1973 — Maryla Rodowicz (Amiga, в основном на немецком)
  • 1974 — Rok (Pronit)
  • 1976 — Sing-Sing (Pronit)
  • 1978 — Wsiąść do pociągu (Pronit)
  • 1979 — Cyrk nocą (Pronit/Wifon)
  • 1982 — Święty spokój (Muza)
  • 1983 — Maryla Rodowicz/Марыля Родович (Мелодия)
  • 1984 — Był sobie król (Polton)
  • 1986 — Gejsza nocy (Muza)
  • 1987 — Polska Madonna (Muza)
  • 1991 — Full (Polton)
  • 1992 — Absolutnie nic (Muza); переиздание: 1995 (Tra-La-La)
  • 1994 — Marysia Biesiadna (Tra-La-La)
  • 1995 — Złota Maryla (Tra-La-La)
  • 1996 —
    • Antologia 1 (Tra-La-La/PolyGram Polska)
    • Antologia 2 (Tra-La-La/PolyGram Polska)
    • Antologia 3 (Tra-La-La/PolyGram Polska)
  • 1997 — Łatwopalni. Tribute to Agnieszka Osiecka (Tra-La-La/PolyGram Polska, 2CD)
  • 1998 — Przed zakrętem (PolyGram Polska)
  • 1999 — Karnawał 2000 (Universal Music)
  • 2000 — Niebieska Maryla (Universal Music)
  • 2001 — 12 najpiękniejszych kolęd (Universal Music)
  • 2002 — Życie ładna rzecz (Universal Music)
  • 2003 —
    • Sowia Wola (Eulen Willen Studio)
    • Maryla i przyjaciele (Polskie Radio S.A.)
    • Nejvetši hity (Universal Music, Чехия)
  • 2004 — Wola — 2 — Hopsasa
  • 2005 —
    • Kochać (Sony BMG)
    • Maryla Voila! Hopsasa
  • 2006 — Wola 4u
  • 2007 —
    • Wola na 5
    • Maryla Rodowicz — Die großen Erfolge (BMG Amiga, на немецком)
  • 2008 — Jest cudnie (Sony BMG)

Интернеттеги шилтемелер[оңдоо | булагын оңдоо]