Кайрат Нуртас

Wikipedia дан
Jump to navigation Jump to search
Кайрат Нуртас
Қайрат Нұртас
Төрөлгөндөгү ысымы

Қайрат Нұртасұлы Айдарбеков

Толук ысымы

Кайрат Нуртасович Айдарбеков

Туулган датасы

25 -февраль 1989(1989-02-25) (30 жаш)

Туулган жери

Flag of Kazakhstan.svg Казакстан, Түркистан

Өлкө

Flag of Kazakhstan.svg Казакстан

Кесиптери

ырчы , актёр

Жанрлары

поп-музыка

Активдүү жылдары

2000 — азыркы учурда

Кызматташтык

Нурлан Насип, Нюша

Commons-logo.svg Аудио, фото, видео Уикиказынада

Кайрат Нуртас (каз. Қайрат Нұртас) Нукура ысымы — Қайрат Нұртасұлы Айдарбеков) 1989 жылдын 25 февралында төрөлгөн,Туркестан, Чымкент облусу,Казакстан — казак эстрада ырчысы; казак тилинде ырдайт.

Биография[оңдоо | булагын оңдоо]

25-февраль 1989-жылы: Кайрат Нуртас Казакстандын Чымкент областындагы Түркстан шаарында туулган. Биринчи жолу сахнага 10 жаш кезинде Байконурда чыккан. Биринчи соло концертин 2008-жылы Алматы шаарында берген. Ал Шамши Калдаяков, Асет Бейсеуов, Ержан Серикбаевдин ырлырын аткарып, кээ бир ырларын өзү жараткан. Ырчынын продюсери жана демөөрчүсү да апасы Гульзира

Дискография[оңдоо | булагын оңдоо]

  • 2006 — Аңсағаным — (кырг. Эңсегеним)
  • 2007 — Ана — (кырг. Эне))
  • 2008 — Арнау — ((кырг. Арноо)
  • 2009 — Кешегі — (кырг. Кечеги
  • 2010 — Өкініш — кырг. Өкүнүч)
  • 2011 — Ауырмайды жүрек — (кырг. Оорубайт жүрөк)
  • 2012 — Шыда жүрек — (кырг. Чыда жүрөк)

Чыгармачылыгы[оңдоо | булагын оңдоо]

  • 2013 жылы (каз. "Өкініш") - (кырг. "Өкүнүч") аттуу фильмдин премьерасы болгон. Фильм — ырчынын мелодрамалык өмүрүн баяндайт. Фильмде Кайрат Нуртас башкы каармандын ролун жаратат, анын теңтуштары, профессионалдуу ырчылар менен актёрлор да фильмге тартылышкан.