Квин

Wikipedia дан
Jump to navigation Jump to search
логотип

Квин (англисче: Queen) ― Англисче рок-топ. Ал 1970-жылы Лондон да гитарист Брайан Мэй, ырчы Фредди Меркурий жана барабанчы Роджер Тейлор тарабынан түзүлгөн, кийинки жылы аны жазган басист Джон Дикон кошумчалады. Королева 1970-жылдары Улуу Британиянын эң ийгиликтүү тобу катары атактуулукка жеткен. [1]

Мүчөлөр[оңдоо | булагын оңдоо]

Дискография[оңдоо | булагын оңдоо]

  • Queen (1973)
  • Queen II (1974)
  • Sheer Heart Attack (1974)
  • A Night at the Opera (1975)
  • A Day at the Races (1976)
  • News of the World (1977)
  • Jazz (1978)
  • The Game (1980)
  • Flash Gordon (1980)
  • Hot Space (1982)
  • The Works (1984)
  • A Kind of Magic (1986)
  • The Miracle (1989)
  • Innuendo (1991)
  • Made in Heaven (1995)

Шилтемелер[оңдоо | булагын оңдоо]

  1. Queen haqida BBC maqolasi, archived from the original on 2006-01-09, retrieved 2006-01-09