Энгин Өзтүрк

Википедия дан
Энгин Өзтүрк
түрк. Engin Öztǘrk
Туулган датасы:

28-сентябрь 1986-ж.

Туулган жери:

Эскишехир, Түркия

Кесиби:

актёр, монтажчы, телеактёр

Карьерасы:

2010 - азыркыга чейин

Ахмет Энгин Өзтүрк (түрк. Engin Öztǘrk; 28-сентябрь 1986-ж.) — белгилүү түрк кино актеру. "Даңазалуу доор" сериалындагы Шехзаде Селимдин ролу менен таанылган.

Өмүр баяны[оңдоо | булагын оңдоо]

Солдаттын уулу, Болгариядан келген, апасы грек иммигрант. Үй-бүлөдө төртүнчү бала (үч эжеси бар). Сегиз жашында волейбол ойноп, кийин бармен болуп иштеп, 2008-жылы театрга кызыгып, артист болууну чечкен.

Мамлекеттик консерваторияда театралдык чеберчиликти окуган (2012-жылы аяктаган).

Жеке жашоо[оңдоо | булагын оңдоо]

Энгин бир канча убакыт бою Элиф Сөкмен менен мамиледе болгон. Кийин Энгин атактуу актриса Түркү Туран менен таанышып, 2013-жылы түгөйлөр ажырашып кетишкен. 2015-жылдан бери Энгин Идил Фырат менен сүйлөшө баштаган. Дагы бир таланттуу актёр Ханде Сорал, Мерве Болугур, Ханде Догандемир, Жансу Дере, Нур Феттахоглу жана Өйкү Караел менен болгон мамилеси менен таанылган.

Фильмография[оңдоо | булагын оңдоо]

Жыл Кыргызча аталышы Нукура аталышы Ролу
2010-2012 с Фатмагүлдүн күнөөсү эмнеде? Fatmagül'ün Suçu Ne? Селим Яшаран
2012-2013 с Бехзат С. Анкарадагы кылмыш Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi комиссар Эмре
2013-2014 с Даңазалуу доор Muhteşem Yüzyıl Селим
2014-2015 с Өмүр жолунда Hayat Yolunda Жем Коржан
2015-2016 с Гөнүлдү эсиң Hatırla Gönül Юсуф
2016 с Жогорку Коом Yüksek Sosyete Керем Өзкан
2018 с Тирилиш Эртугрул Diriliş Ertuğrul Гүналп-бий